I'Coach "din hjælp til selvhjælp"
 
 

Fakta om ADHD

Træthed og stress kan gøre alle uopmærksomme, urolige og ude af stand til at opfatte, hvad der bliver sagt. Det er normalt. Men har man ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, dvs. en grundlæggende forstyrrelse i evnen til at være opmærksom) er situationen sådan hele tiden. Man kan ikke fastholde opmærksomheden og kan hverken forstå eller forholde sig til meget af det, man hører og ser. Man kan ikke sidde stille, men går fra det ene til det andet og bliver aldrig færdig med noget. Man forstyrrer, afbryder, dominerer, irriterer – og oplever derved ofte modvilje fra omgivelserne.
Sygdommen ADHD har været synlig i skolerne i mange år – under navnet DAMP. Men der er dog stadig stor usikkerhed om den tidlige diagnose og om den pædagogiske og medicinske behandling, både i skole og i hjem.
Læs mere om ADHD hos henholdsvis børn og voksne nedenfor (fra PsykiatriFondens bog ADHD - opmærksomhedssygdommen hos børn og voksne):

ADHD hos børn: symptomer og behandling
Af professor, overlæge, ph.d. Niels Bilenberg, Det børne- og ungdomspsykiatriske Hus, Universitetsafdeling, Odense
Mange danskere forstår ikke umiddelbart udtryk som ADHD og DAMP, der jo er forkortelser af engelske ord. I stedet kunne man på dansk bruge betegnelsen opmærksomhedsforstyrrelse. Så ville alle vide, hvad det drejer sig om.

Opmærksomhedsforstyrrelse optræder med eller uden samtidig hyperaktivitet. Hos over 2/3 af børnene med alvorlig opmærksomhedsforstyrrelse ser man samtidig overaktivitet og impulsivitet. For ikke at bryde med traditionen anvendes udtrykket ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) her.
ADHD opstår som følge af en fejludvikling eller umodenhed i hjernen. Sygdommen er mest kendt hos børn, men bliver ved med at give problemer ind i voksenalderen hos mere end halvdelen. Man er stort set enig om, at ADHD forekommer i alle sværhedsgrader og med en glidende overgang til det normale.
-
Symptomerne inddeles i tre grupper:
 

© I'Coach · Dagmarsgade 40 · 2200 København n
Lav din egen hjemmeside med mono.net